top of page

20 + 2 TIPS ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Έγινε ενημέρωση: 15 Δεκ 2021


Για να ακολουθήσεις ένα υγιεινό τρόπο ζωής δεν αρκεί μόνο η σωστή διατροφή και η άσκηση. Αυτό είναι ΜΥΘΟΣ.

Χρειάζεται να διατηρείς μία θετική στάση και συμπεριφορά στα πράγματα, να έχεις δυνατή ψυχική υγεία και να αγαπάς τον εαυτό σου για να μπορείς να αγαπήσεις τους γύρω σου.

Πρέπει να ενεργοποιούμε τις ορμόνες της χαράς και υποθέτω ότι υποψιάζεστε πώς!!!


Εκτός όμως από τα παραπάνω υπάρχουν και άλλες συμβουλές ή βήματα που αν ακολουθήσουμε ( βάζω και μένα μέσα! ) θα πετύχουμε τον στόχο μας. Ίσως τα έχετε ξαναδιαβάσει ή συζητήσει, αλλά η επανάληψη λένε είναι η μητήρ της μαθήσεως.



  1. Πιες πολύ νερό. Ναι!!! Στο έχουν ξαναπεί. Είναι πολύ απαραίτητο για τον οργανισμό μας.

  2. Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. Δεν νομίζω πως χρειάζεται ανάλυση!!!

  3. Φάε φρούτα και λαχανικά. Βάλτε χρώμα στο πιάτο σας. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες.

  4. Άσκηση. Γυμνάσου 3 φορές τουλάχιστον την εβδομάδα με όποιο πρόγραμμα σου ταιριάζει! Θες ελεύθερα βάρη; Pilates, Calisthenics, Yoga, Cycling, Street Workout, Gymnastics, κολύμπι, ποδόσφαιρο, basket, padel, περπάτημα ή χορό; Δοκίμασε κάτι που να σου αρέσει και να σε γεμίζει!!! Βάλτο στην καθημερινότητα και θα δεις ότι θα σου αλλάξει την ζωή, το ίδιο σου το σώμα θα το ζητάει!!!

  5. Ακόνισε το μυαλό σου. Οτιδήποτε σε βάζει σε σκέψη, να δημιουργήσεις ή να φτιάξεις, Από ένα σταυρόλεξο μέχρι ένα έπιπλο.

  6. Σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Πάντα με την συμβουλή ενός διατροφολόγου.

  7. Μαγείρεψε στο σπίτι σου. Κάνει καλό στην τσέπη σου αλλά και στο σώμα σου. Δεν προλαβαίνεις; Υπάρχουν εταιρείες που σου μαγειρεύουν και σου στέλνουν υγιεινό φαγητό!!!

  8. Κόψε την ζάχαρη. Αντικατέστησε τα γλυκά με χειροποίητες μπάρες, μέλι, μαύρη σοκολάτα και φρούτα. Θες να φας; Φάε μια φορά την βδομάδα, κράτα το ελεύθερό σου που λένε το Σάββατο ή την Κυριακή. Σιγά σιγά το σώμα σου δεν θα χρειάζεται ούτε αυτό το ένα γλυκό.

  9. Κόψε το κάπνισμα!!! ΧΘΕΣ.

  10. Μείωσε ή κόψε το αλκοόλ.

  11. Να είσαι ευγνώμων για αυτά που έχεις σήμερα και αυτά που έχεις επιτύχει.

  12. Να είσαι καλός με τους άλλους κάνει καλό και σε εσένα.

  13. Πες μια καλημέρα, σκάσε ένα χαμόγελο ακόμα και σε ένα άγνωστο.

  14. Γίνε εθελοντής.

  15. Κάνε μια καλή πράξη κάθε μέρα. Θα κάνει καλό στην ψυχή σου.

  16. Κλείσε την τηλεόραση. Ειδικά τις ειδήσεις.

  17. Κάνε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Η πρόληψη σώζει.

  18. Επένδυσε στην ψυχική σου υγεία. Δες μια θεατρική παράσταση, μία μουσική παράσταση, βγες έξω για χορό. Ταξίδεψε. Κοινωνικοποιήσου, γίνε μέλος ομάδας με κοινά ενδιαφέροντα. Υιοθέτησε ένα αδέσποτο!

  19. Περιόρισε την χρήση των κινητών συσκευών, όσο γίνεται. Ναι έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να χαζεύει στο κινητό για τουλάχιστον ένα δίωρο, χωρίς να το έχουμε πάρει χαμπάρι. Ας κάνουμε μια μικρή μεταφορά στην δεκαετία του 90΄.

  20. Προστατέψου από τον ήλιο. Με μέτρο η έκθεση και πάντα με αντηλιακή προστασία.

  21. Διώξε το άγχος και το στρες από την καθημερινότητά σου. Θέλει πολλές ώρες διαλογισμού αυτό για να συμβεί, ειδικά στις μέρες μας, αλλά άπαξ και γίνει η αρχή είναι ένα καλό βήμα. Κοιμήσου όσο είναι δυνατόν τις ώρες που πρέπει.

  22. Διώξε από την ζωή σου τους τοξικούς ανθρώπους. Σίγουρα τους έχετε εντοπίσει. Αν είστε εσείς κοιτάξτε στον καθρέφτη και κάντε τον απολογισμό σας, γιατί θα σας διώξουν οι άλλοι και θα απορείτε.



79 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page